m

Alex Paduret

  /  blog   /  Cum aleg fotograful de nunta
m
 • Nunta este unul din cele mai importante si mai frumoase evenimente din viata mirilor si din acest motiv este indicata alegerea atenta a fotografului care va documenta aceasta poveste. Primul pas pe care trebuie sa-l faca mirii, este sa-si stabileasca data evenimentului, respectiv bugetul estimativ pentru acest serviciu, urmand ca mai apoi sa hotarasca “responsabilul” cu creearea amintirilor din ziua cea mare.
 • Rezervarea din timp a fotografului.
 • Pentru a gasi disponibil fotograful de nunta preferat, este necesar ca mirii sa inceapa cautarea cu aproximativ un an de zile inainte de eveniment, in special daca data nuntii este fixata in plin sezon, sansele ca acesta sa nu fie disponibil la data respectiva crescand direct proportional o data cu trecerea timpului.
 • Recenzii.
 • Este foarte usor ca mirii sa-si faca o prima impresie despre un anumit fotograf, citind recenziile altor persoane care au lucrat cu acesta si pot da un feedback sincer despre experienta lor , mai ales acum cand toata lumea are acces la orice informatie. Cu toate acestea, recenzia nu ar trebui sa fie singurul factor decizional in alegerea fotografului.
 • Site , portofoliu si dincolo de el.
 • Un criteriu de luat in seama cand vine vorba de stabilirea fotografului de nunta este studierea site-ului respectiv a portofoliului. In marea majoritate a cazurilor fotografii de nunta profesionisti au site si pot pune la dispozitie un portofoliu vast care sa demonstreze calitatea imaginilor. Inca nu s-a nascut fotograful care sa faca sute de cadre incredibile la o singura nunta si nici nu va exista vreodata unul, in concluzie mirii ar trebui sa ceara pe langa portofoliu si accesul la fotografiile unui eveniment intreg de la inceput pana la sfarsit, pentru a avea o imagine de ansamblu a intregului material pe care il vor primi.
 • Intalnirea cu fotograful.
 • Probabil cel mai important lucru de facut, este intalnirea face to face cu fotograful, care conteaza mai mult decat 10 conversatii la telefon sau schimbat un numar de mail-uri, deoarece la aceasta intalnire mirii pot afla informatii despre cum lucreaza fotograful , iar fotograful poate afla ce-si doresc mirii de la el in ziua evenimentului. Cateva intrebari care ar trebui puse de catre miri la prima intalnire sunt: – Fotograful ofera un contract?- Ce stil/stiluri abordeaza fotograful?- Cum vede el programul nuntii?- Locatii pentru sedintele foto inainte, in timpul nuntii si dupa?- Termen de predare al fotografiilor?- Vor fi disponibile si online fotografiile? Daca da, pentru cat timp?- Se poate vedea o galerie foto a unei nunti intregi?- Se poate vedea un album foto?
 • Discutii despre organizare.
 • Pentru a scapa de un motiv de stres suplimentar , este ideal ca in ziua nuntii sa fie stabilit un orar. In urma intalnirii cu fotograful, cu ajutorul acestuia, mirii trebuie sa stabileasca un program pe care mai apoi sa-l respecte, pentru ca in ziua nuntii exista evenimente care au loc la ora fixa, cum ar fi cununia civila si religioasa, sau care pot avea ore flexibile, (sedinta foto cu detalii si accesorii, sedinta foto a mirilor, sedinta foto cu invitatii).
 • Concluzii si super-sfat.
 • La sfarsitul evenimentului rochia de mireasa va intra în dulap, tortul va fi mancat, florile se vor ofili si baloanele se vor sparge. Aceasta este realitatea dura, ideea este ca amintirile nuntii vor ramane vii doar prin fotografie si film. Ok, am trecut si eu prin asta, au trecut 5 ani de la nunta mea, dar daca as putea da timpul inapoi ce as alege acum? As alege la fel, eu atunci am ales cu inima si am facut alegerea perfecta. Daca pui pret pe amintirile tale, fa-ti timp sa cauti bine si rezerva din timp fotograful. Nimic din acea zi nu o sa se mai repete, intrebarea este cat de important este pentru tine ce va ramane?
Close
m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce neque purus, eleifend vel sollicitudin ut.

Instagram

@ My_wedding_day

Follow Us

Solene@qodeinteractive.com